Gå til hovedindhold

Projekter

Med en imponerende årlig tilvækst på cirka 5.000 nye indbyggere er Aarhus, næst efter hovedstaden, den by i Danmark hvor væksten er mest markant. Dette betyder en stigende efterspørgsel på nye boliger og erhvervsejendomme.

Mange ønsker at bo i rolige, naturskønne omgivelser tæt på Aarhus, som lokker med caféer, shopping og kulturelle tilbud, og mange virksomheder vil gerne placere deres forretning i eftertragtede og innovative erhvervsparker med mulighed for værdifuld faglig sparring. 

For at imødekomme denne efterspørgsel har Aarhus Kommune igennem de seneste år iværksat en række store byudviklingsprojekter, hvor der løbende kommer grunde til salg. Denne side viser et kort over aktuelle projekter, og linker videre til de enkelte projekter.

Kontakt Projekter

Bystrategi, Arealudvikling 
Karen Blixens Boulevard 7 
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 23 60
Mail:arealogalmene@mtm.aarhus.dk

Sydhavnskvarteret

Sydhavnskvarteret

Sydhavnskvarteret er et af de mest sammensatte og spændende områder i Aarhus. Områdets historie og de mange forskellige funktioner skaber et markant kulturmiljø, og giver Sydhavnskvarteret en rå og urban puls, som skal videreføres, når området i de kommende år omdannes til et af Danmarks mest interessante erhvervsområder. Området skal rumme en variation af store, veletablerede virksomheder og små kreative iværksættere, der kan inspirere og bruge hinanden i et moderne erhvervsøkosystem. Men det skal samtidig være et område, der fortsat tager hånd om og skaber rum for byens socialt udsatte. Alle byrum skal udformes, så de kan tiltrække besøgende hele døgnet rundt gennem kunst, oplevelsesmuligheder og urbane bevægelsesformer.

Godsbanen

Godsbanen

Når Godsbanearealerne i de kommende år forvandler sig til en levende og karakterfuld bydel, skal det skæve og skabende byliv fastholdes.
Som et mangfoldigt knudepunkt i Aarhus bliver Godsbanearealerne en del af det større brokvarter langs Søren Frichs Vej og samtidig et selvstændigt område med både kultur- og uddannelsesinstitutioner, butikker, små og store erhvervsvirksomheder og ikke mindst et grønt og børnevenligt boligområde med almene og private boliger, byliv, små opholdsrum og rekreative pladser.
Godsbanearealerne bliver en bydel, der skal summe af liv hele døgnet rundt, og hvor byrummene er indrettet til at understøtte byliv, møder og aktiviteter for alt fra arkitektstuderende til iværksættere og børnefamilier.

Lisbjerg Bakke

Lisbjerg

I fremtidens Lisbjerg er der gode og rummelige boliger til børnefamilierne, nem adgang til grønne områder, skøn natur og rig mulighed for friluftsaktiviteter. Der er gode forhold for pendlere, som får let adgang til motorvejsnettet og dermed det samlede Østjylland samt til midtbyen med bl.a. letbane og supercykelsti. I Lisbjerg skaber Aarhus Kommune en helt ny type by, der rummer store kvaliteter både bymæssigt, landskabeligt og socialt. Det skal være en by, hvor nye, levende byområder sammen med den eksisterende landsby integrerer det bedste fra landsbyens fællesskaber, familieboligens privathed og midtbyens mangfoldighed og forener det til en by kendetegnet ved bykvalitet, byliv og levende byrum.

Aarhus Amtssygehus

Amtssygehuset i Tage-Hansens Gade

Byens gamle amtssygehus har stået som en solid mastodont, mens Aarhus er vokset og har forandret sig omkring. Derfor er det også en væsentlig del af visionen for området, at sygehusets historie og ånd skal videreføres, når Aarhus Kommune omdanner området til et ny og mangfoldigt bykvarter, som kommer til at danne rammen om 2.500 aarhusianeres hverdag. Bykvarteret skal indeholde høj boligkvalitet for mennesker i alle generationer og understøtte en tæt sameksistens mellem børn, unge, voksne og ældre i boligerne såvel som i byrummene.

Aarhus Ø

Aarhus Ø

Aarhus Ø udvikler sig dag for dag - første del af bydelen er meget tæt på at være realiseret, og inden for 4-5 år står de sidste byggerier på den yderste del af Aarhus Ø færdige. Aarhus Ø skal være en bydel, som resten af Aarhus tager til, og der skal være liv døgnet rundt, hele året rundt. Lejligheder, butikker, indkøbsfaciliteter, daginstitution og bylivsaktiviteter vil ligge side om side ved vandet og skabe en livlig bydel for både beboerne og resten af aarhusianerne.

Når bydelen er færdigudviklet, vil den være hjemsted for ca. 12.000 beboere og ca. 10.000 arbejdspladser fordelt på ca. 800.000 etagemeter. Det placerer den blandt Europas største havnefrontsprojekter.